Bijbanen waar je veel van leert

Veel studenten willen graag werken naast het studeren. Sommigen houden ervan een baan te vinden die betrekking heeft op hun studie en anderen hebben liever iets totaal anders. Bij een bijbaan leer je enorm veel. Je ontmoet nieuwe, andere type mensen, doet werkervaring op en groeit natuurlijk als persoon. Je wordt zelfstandiger, omdat je nu je eigen inkomen hebt en meer zelf kunt betalen. Er zijn een hoop bijbanen die je veel bijdrage leveren in je toekomstige baan. Ook kun je werken aan je eigenschappen en hierin beter worden. Waar vind je nu zulke bijbanen?

Horeca

De meeste jongeren beginnen te werken bij de lokale supermarkt. Wat een erg populaire branche is waar je super veel leert is de horeca. Iedere werkdag heb je te maken met totaal andere mensen. Je bouwt enorm veel mensenkennis op, je leert goed samenwerken onder druk. Vaak is het enorm druk in de horeca en zul je zien hoe mensen omgaan met pieken en dalen. Ook leer je hoe belangrijk het is vriendelijk te blijven in situaties waarin dat soms lastig is. Niet alleen ontmoet je super veel leuke collega’s en gasten, je ontmoet ook een hoop lastige mensen. De kunst van de horeca is het leren omgaan hiermee en op de juiste manier te reageren. Functies in de horeca? Denk aan cateraar Purmerend of barista in de randstad!

Klantenservice

Werken in de klantenservice biedt enorm veel flexibiliteit. De meeste bedrijven hebben een klantenservice die iedere dag tot 12 uur ’s nachts open is. Dit maakt werken naast je studie makkelijker. Ook in de klantenservice krijg je te maken met veel moeilijke mensen. Je leer enorm geduldig te zijn en altijd met de juiste oplossing te komen. Daarnaast leer je ook dat bellen helemaal niet zo eng is, waar veel mensen last van hebben, en dat je in je communicatie ook een stuk beter wordt.