8 december 2021

Drink de lekkerste koffie!

2 min read

Start jij de dag ook met een bakje koffie? Er zijn tegenwoordig verschillende manieren om koffie te zetten. Waar we vroeger nog onze bonen gingen maken met een ouderwetse koffiemolen, zijn tegenwoordig de koffiepads, cups en filteroptie enorm populair. Ook de smaken van de koffie variëren erg, van arabica bonen tot aan een unieke mix van verschillende soorten koffiebonen dat zorgt voor een unieke en smaakvolle melange. 

Ook de verse bonenkoffie is nog steeds enorm populair! We zien de luxe koffieapparaten met verse koffiebonen natuurlijk erg veel bij barista’s, maar kun je ook thuis beschikken over een compacte koffiemachine. Met een koffiemolen zul je er verse koffiebonen fijn malen, om hier vervolgens heerlijke verse koffie mee te zetten!

Het gebruik van een koffiemolen 

Een koffiemolen is tegenwoordig een must have wanneer je de dag graag start met een vers kopje koffie gemaakt van verse koffiebonen. Het systeem van de koffiemolen zorgt voor absolute precisie in het afmeten van de hoeveelheid koffie en zal het apparaat hierdoor ook de koffie besparen. Het maken van de koffie met een koffiemolen is hartstikke lekker, maar ook erg leuk. Je vangt de gemalen koffie gemakkelijk op, om deze vervolgens te gebruiken voor je koffiemachine of als filterkoffie!

Proef de smaak van koffie!

Nu is het natuurlijk erg leuk en lekker om zelf je koffie te malen en deze te gebruiken om verse koffie te zetten. Echter zul je ook een keuze moeten maken voor de soort koffiebonen die je wilt gebruiken voor de koffie. Een espresso zul je zetten met andere koffiebonen dan een typische Americano of een koffie met karamel-, chocola- of andere soort smaken. Iedere soort koffiebonen heeft zo zijn eigen smaak, dus raden we je zeker aan om de verschillende koffiebonen eens te proeven.

Met een koffiebonen proefpakket zul je kennis maken met een sectie van verschillende soorten koffiebonen. Iedere soort bestaat uit een unieke mix van 100% Arabica bonen en melanges. Het is niet nodig om direct enorm veel koffiebonen te bestellen die je wellicht niet eens lekker vindt, maar zul je met kleine zakjes de smaken kunnen proeven. Alle soorten uitgeprobeerd en de smaken in je opgenomen? Dan zullen er zeker een aantal soorten koffiebonen zijn die goed in de smaak vallen bij jezelf en de rest van het huis. Tijd om de favoriete blend aan te schaffen en in gebruik te nemen, waarna je iedere dag zult opstaan met een zelf uitgekozen, lekkere en verse kop koffie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *