Festivals in België

Over de hele wereld zijn er verschillende festivals waar je naar toe zou kunnen gaan. Nederland kent talloze festivals, van hardcore tot R&B. Maar ook in België zijn er heel veel leuke festivals in de zomer. Dus als je de festivals in Nederland allemaal al een beetje hebt gehad is het een idee om eens verder te gaan kijken. Met een goedkope hotelovernachting hoef je ook niet midden in de nacht nog terug te rijden. Ook zijn er rond festivalterreinen meestal een aantal Bed & breakfast die zich open stellen voor festivalgangers. Genoeg mogelijkheden dus om ook in het buitenland een paar leuke festivals mee te pakken.

Tomorrowland

Een van ’s werelds grootste en bekendste festival vindt plaats in België! Tomorrowland vindt plaats in het Belgische dorpje Boom. Het wordt meestal gehouden in eind juli en is erg populair. Urenlange wachtrijen om een kaartje te bemachtigen en dan nog niet over de prijs te beginnen… de kaartjes van het festival zitten in het hogere prijsklassement maar als je dan kijkt wat je ervoor terug krijgt. Topartiesten zoals Martin Garrix, Armin van Buuren en Marsmallow zitten allemaal in de line up. Dit weekend vindt plaats in 2 weekenden maar je kan er ook voor kiezen om maar 1 dag te gaan bijvoorbeeld. Met zijn 15 podia is dit festival een hele happening en zal je het niet snel vergeten. En je kan niet alleen van de muziek en drankjes genieten maar op de podia zullen ook vuurwerk, lasershows en circusacts plaats vinden. Pas wel goed op want het kan wel eens voorkomen dat iemand met een ghb verslaving wat probeert te verkopen aan je. Dit is natuurlijk niet helemaal de bedoeling en de beveiliging zal dit op zo’n groot festival ook goed in de gaten houden.

Wat kleinere festivals

Naast het grote Tomorrowland kent België ook heel wat andere festivals. Bijvoorbeeld Rampage open air. Dit festival vindt plaats in begin juli en is al een jarenlange traditie. Eerst werd het in de Lotto arena gehouden maar het heeft zich nu verplaatst naar Lommel. Ze noemen zich zelf ‘The biggest drum&bass and dubstep festival in the world’ dus dat moet wat beloven! Een ander soort festival is Extrema Outdoor Belgium. Dit is een groot house- en technofestival met elk jaar een ander soort thema. Door zijn verschillende lasershows zorgen ze ervoor dat je dit festival niet snel zal vergeten. Ook zijn er verschillende eetkraampjes en kampeergelegenheden. Dit festival beschikt over 7 podia, voor ieder wat wils dus.