8 december 2021

Ga ik voor AEG of Miele?

2 min read
AEG

In dit artikel vertellen we wat meer over de grote merken AEG en Miele. Beide zijn gespecialiseerd in keukenapparatuur. Daarnaast leveren ze ook apparaten zoals wasdrogers et cetera. AEG is al meer dan 130 jaar in de markt, waar Miele meer dan 100 jaar bestaat. Dit scheelt dus ongeveer 30 jaar, maar bestaan beide dus al enorm lang. AEG lijkt zich vooral te focussen op innovatie en probeert op die manier voorop te blijven lopen. Miele focust op duurzaamheid en betrouwbaarheid. Miele is ook een van de weinige die hun machine langdurig test op levensduur. Hiermee kunnen ze de kwaliteit van nu en de toekomst garanderen. Productverbetering staat bij hun dus voorop. 

Beide producten zijn dus enorm innovatief, maar ieder merk net zijn eigen randje waar ze de focus op willen lijken te geven. Uiteraard zijn het merken die op alle facetten een dikke voldoende scoren. Daarom is het vaak ook een kwestie van prijs. 

AEG staat bekend om hun goede prijs-kwaliteit verhouding, maar Miele om hun uitstekende betrouwbaarheid. De machines van Miele horen over het algemeen bij de machines die het meest lang mee gaan. Het kan vanwege die reden wellicht wel een slimme optie zijn om voor de Miele gaan. 

Verder zul je je keuze moeten baseren op je eigen voorkeuren. Wellicht heb je al een voorkeur voor een bepaald merk om wat voor reden dan ook. Misschien heb je wel geen voorkeur en kijk je puur naar de specificaties. Het is dan slim om de apparaten naast elkaar te houden en ouderwets te vergelijken. Welke functies heb wel/niet, wat is dat waard en wat betaal ik uiteindelijk voor het apparaat. Allemaal vragen die beantwoord moeten worden voordat je de aanschaf doet.