8 december 2021

Hoe onderscheidt een horeca kraan zich van een standaard kraan?

3 min read

Iedereen heeft in de keuken bij hem of haar thuis natuurlijk wel een bepaalde kraan geïnstalleerd. Het spreekt voor zich dat een dergelijke kraan ook in een horeca keuken niet mag ontbreken, integendeel. Wanneer we even de mogelijkheden van horeca kranen van dichterbij gaan bekijken kunnen we vaststellen dat deze toch wel op verschillende vlakken enigszins verschillen ten opzichte van de gewone kranen waar we thuis gebruik van maken. Wil jij graag meer te weten komen over het kopen van een horeca kraan voor in jouw zaak? Dan is het zonder meer aan te raden om even grondig de informatie hier op deze pagina in je op te nemen.

In welke vormen komt een horeca kraan allemaal voor?

Het is zeer belangrijk om er rekening mee te houden dat de ene horeca kraan de andere niet is. We maken in de praktijk dan ook een onderscheid tussen verschillende exemplaren zoals bijvoorbeeld:

  1. Spoelkranen;
  2. Mengkranen; 

Bij het kopen van een kraan die gebruikt zal worden in een professionele horeca-omgeving is het altijd van belang om er rekening mee te houden dat de eisen die eraan verbonden zijn anders kunnen zijn dan wanneer je gewoon een standaard kraan zou kopen. Zo is een lange, flexibele slang bijvoorbeeld een absolute must voor in een horeca-omgeving. Alleen wanneer er een dergelijke slang aanwezig is zal je namelijk kunnen vaststellen dat je met zekerheid alle vaat op de meest efficiënte manier kan afspoelen of schoonmaken. Even het volledige aanbod met horeca kranen onder de loep nemen voordat je tot aankoop van een bepaald exemplaar overgaat zal in de praktijk in het merendeel van de gevallen zeer interessant blijken te zijn. Zoveel is absoluut zeker.

Wat wanneer je horeca kraan problemen ondervindt?

Wanneer je ervoor hebt gekozen om een professionele horeca kraan te kopen zal je kunnen vaststellen dat deze je in geval van problemen heel wat meer mogelijkheden en oplossingen biedt in vergelijking met standaard kranen. Je zal dan ook veelal kunnen vaststellen dat er in het aanbod van de horeca groothandel waar je een beroep op doet wellicht verschillende accessoires zijn terug te vinden. Voor deze accessoires geldt dat ze je kunnen helpen om bepaalde problemen of defecten op een efficiënte manier op te kunnen lossen. Ook op dit vlak zal je kunnen vaststellen dat horeca kranen zich doorgaans weten te onderscheiden ten opzichte van andere standaard kranen. 

Investeren in goede horeca kranen is altijd belangrijk!

In eerste instantie lijkt een horeca kraan slechts een eenvoudig onderdeel te zijn van je keuken waar niet zoveel aandacht aan dient te worden besteed. In de praktijk wordt al snel iets helemaal anders duidelijk. Je dient er dan ook rekening mee te houden dat een niet correct functionerende kraan er al snel voor kan zorgen dat je met heel wat vervelende problemen kan worden geconfronteerd. Bovendien is het mogelijk dat op deze manier ook een volledige service in het honderd loopt. Wil jij dit  graag voorkomen? Zorg er dan voor dat je altijd kiest voor het kopen van een echt professionele horeca kraan die aan al jouw vooropgestelde verwachtingen weet te voldoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *