8 december 2021

Kruiden bestellen voor een betere gezondheid

3 min read

Macro shot of fennel seeds in small scooping spoon

Online kruiden bestellen en verschillende soorten specerijen kopen is ontzettend makkelijk tegenwoordig. Er zijn allerlei soorten webshops waar verschillende soorten kruiden kunt bestellen. Kruiden kunnen een bijzondere werking hebben. Je kan bijvoorbeeld geneeskrachtige kruiden kopen om verschillende delen van het lichaam te verbeteren als je bijvoorbeeld ziek bent. Je kan ook een kruidenpakket met verschillende verse kruiden kopen om variatie te geven. In de komende alinea’s wordt uitgelegd welke soorten kruiden waar het beste voor ingezet kunnen worden. 

Tijm helpt bij hoest en keelpijn

Als je online kruiden gaat bestellen, dan kan tijm niet missen in het kruidenpakket. De kleine en slanke tijmblaadjes hebben een volle, scherpe en unieke smaak. In de keuken wordt het vooral gebruikt bij groenten, vis of vlees. Tijm kennen we vooral doeltreffend middel tegen hoest en keelpijn. Het heeft een sterke antibacteriële werking en beschermt vooral je celmembranen. Dat verkleint je risico op beschadigde lichaamscellen, wat je verouderingsproces aanzienlijk vertraagt. Tijm helpt ook je spijsvertering verbeteren.

Peterselie beschermt tegen botontkalking of osteoporose

Peterselie kruiden bestellen? Peterselie is afkomstig uit landen aan de Middellandse Zee en maakt deel uit van de schermbloemigen. Peterselie bevat apigenine, een stofje dat de ontwikkeling van tumoren vertraagt kan verkleinen. Dit populaire kruid is ook rijk aan sterke antioxidanten die je immuunsysteem versterken. Peterselie is rijk aan mineralen zoals calcium, mangaan, magnesium en foliumzuur. De voordelen van peterselie voor je gezondheid zijn vooral:

  • Werkt ontstekingsremmend
  • Zorgt voor een goede zwangerschap en zorgt voor een vlotte bevalling
  • Voorkomt geboorteafwijkingen zoals een open ruggetje en een hazenlip
  • Werkt sterkt vochtafdrijvend en helpt zo bij oedeem
  • Verbetert je spijsvertering en zorgt voor een frisse adem
  • Dankzij zijn hoge dosis vitamine C versterkt het je immuunsysteem en verhoogt je natuurlijke weerstand
  • Versterkt je haren

Salie heeft een gunstige invloed op Alzheimer

Salie kruiden bestellen? Als je biologische kruiden wilt kopen, dan is salie een hele goede keuze. Salie is winterhard en wordt maximaal 70 centimeter hoog met groengrijze tot zilvergrijze blaadjes. Salie heeft een scherpe en doordringende geur en combineert uitstekend met rozemarijn. Het is in de eerste plaats een natuurlijk ontsmettingsmiddel voor mond en ademhalingsorganen. Saliethee helpt bij verkoudheden en bij ontstekingen van het tandvlees. Het verlicht allerlei spijsverteringsproblemen en maag- en darmkrampen. Enkele druppels salie verlicht hoofdpijn en een verstopte neus. Saliemelk zorgt voor een deugddoende nachtrust. Verwarm daarvoor enkele blaadjes salie in melk. Verder verbetert het je hersenfunctie verbeteren van de hersenfunctie. Zo heeft salie een gunstige invloed op de ontwikkeling van Alzheimer.

Rozemarijn zorgt voor een beter geheugen

Vermindert allerlei allergische reacties dankzij de aanwezigheid van rozemarijnzuur verminderen. Het helpt ook tegen een verstopte neus. Rozemarijn ondersteunt je hersenfunctie waardoor je concentratie verbetert. Het zorgt tegelijk voor een jonge en stralende huid zonder afvalstoffen en onzuiverheden. Rozemarijn is een struik met smal, geurend blad en veel lichtblauwe of paarsblauwe bloemen. Het is een van de veelzijdig keukenkruiden en wordt ondertussen al eeuwenlang gebruikt voor een beter geheugen. Dus als je kruiden gaat bestellen, is rozemarijn ook zeker een hele goede toevoeging. De beste kruiden bestel je bij Tuana Kruiden & Specerijen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *